Iugum (iou-gum) betyder "åg" på Latin og vinenmark ligger på skråningen af Magré og er en af de varmeste vinmarker hele Südtirol (Alto Adige). Den varme temperatur og jordstrukturen med et højt lerindhold har været medbestemmende i Peter Dipolis valg af Bordeaux sorter. Hans mål var at producere en stor rødvin, med lang fadlagring og om som kunne modstå lang flaskealdring.
Vinmarken ligger i 300 meters højde og er på ca. 1 hektar. Den er beplantet med 70% Merlot og 30% Cabernet-Sauvignon med en tæthed på ca. 7.000 vinstokke pr. ha.
Merlot druerne høstes fra midten af september, mens Cabernet-Sauvignon druerne først høstes fra midten af oktober.
Hver druesort bliver vinificeret for sig selv. Gæringen fortages i åbne trækar på 40 hl og varer 10 dage. Både Merlot og
Cabenet-Sauvignon gennemgår malolaktisk gæring i nye barriques. Cabernet-Sauvignon modnes herefter i 12 måneder i nye
barriques, hvorimod Merlot modnes i barriques som har været anvendt en eller to gange før.
12 måneder efter høsten blandes vinen af de to druesorter og efter 60 dages lagring på rustfri ståltanke kommer Iugum på flaske. Den frigives efter 24 måneders lagring i flasken, ca. fire år efter høsten.