Migliara er fremstillet af Syrahdruer udvalgt fra vinmarken af samme navn (280-300 meter over havets overflade) og blev plantet i 2000 med en plantetæthed på omkring 7.000 planter pr. hektar.
Migliara har nået ekstraordinære kvaliteter på grund af en stor indsats inden for forskning og udvælgelse, og som er endnu mere imponerende givet markens relativt unge alder. Derfor har man valgt at aftappe vinen her som gårdens første enkeltmarksvin.
Høsten er manuel og begynder i slutningen af september. Produktion pr. hektar er omkring 50 hkg druer, svarende til et afkast på omkring 800 gram pr. vinstok.
Det lave udbytte, som blandt andet opnås gennem grøn høst (udtynding af druerne) i slutningen af juli, sammen med den perfekte modenhed, resulterer i en meget koncentreret vin med elegante og fløjlsbløde tanniner, søde frugtagtige toner og noter af peber.
Den temperaturstyrede gæring (ved 18-27 grader celsius) og udblødningen af skallerne foretages koniske trækar, og tager mellem 15 til 20 dage afhængigt af året. Vinen overføres herefter straks til tønder, hvor mælkesyregæringen finder sted. Vinen lagres på fad i 24 måneder.
Bemærk! Magnum-flaske.