Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Casanova di Neri Brunello Tenuta Nuova DOCG 2016 6,0L

Casanova di Neris signaturvin.
Producent: Casanova di Neri
Tilgængelighed: På lager
DKK 7430,00

Her er vinen, der hvert eneste år ligger i toppen, når diverse anmeldere skal beskrive Brunello di Montalcino. En enkeltmarksvin, som Giacomo Neri skabte, da han for mange år siden købte et sted i S. Angelo in Colle, hvor ingen nogensinde har forsøgt sig før med vin. Giacomo troede på dette her enormt stenede sted med et helt unikt mikroklima, og kaldte stedet Tenuta Nuova, NY VINMARK.

Siden første årgang 1993 blev præsenteret, har denne vins status og berømmelse kun gået en vej, og det er op. Den har haft alle de kåringer, man kan ønske sig. Nogle har klaget over ny eg, hvilket var tilfældet indtil for ca. 8 år siden, hvor Giovanni Neri, Giacomos ældste søn, tog over i mark og kælder, samtidig med, at man smed Carlo Ferrini, mister barrique, på porten.

Det har betydet, at Tenuta Nuova i dag er en vin, hvor toner er ny eg, er blevet afløst af elegance, balance og lækker frugt. Her i Copenhagen Wine tøver vi ikke med at sige, at 2016 Tenuta Nuova er den bedste årgang nogensinde af vinen. Giovanni Neri er simpelthen et geni i marken, og han vil tage Casanova di Neri til nye højder.

Druerne er høstet 2-3 uge af september 2016, og efter spontan gæring har vinen ligget på brugte tonneux 500-800-1100 liter i 37 måneder.

Der er høstet betydeligt færre druer i 2016 end 2015, som var et år med mange mange druer.

Wine Advocate(Robert Parker): 97 + point

James Suckling: 99 point.

Gardini Notes: 100 point

Doctor Wine: 98 point

Detaljer om produktet
Attribute nameAttribute value
LandItalien
RegionToscana
Årgang2016
KlassifikationBrunello di Montalcino DOCG
DruesortSangiovese
ProduktionsformØkologisk
Flaskestørrelse600 cl
Alkoholprocent14,5%
ProptypeKork
Produkt tags