Virkelig flot balanceret Rosso di Montalcino. Kvaliteten er helt i top.
Vinmarkerne, der består af en blanding af ler og sand, ligger i en højde på 250 m med en sydvestlig eksponering. Markernes alder er 17-20 år og giver et udbytte på 6,5 tons druer per hektar, eller svarende til ca. 1,4 kg. per plante. Al plukning foregår ved håndkraft og vinifikationen foregår i rustfri tanke ved en kontrolleret temperatur på 23 grader i 25 dage. Vinen aldres herefter på store slavonske egetræsfade 20 hektoliter i mindst 9 måneder. Herefter aldres vinene mindst 4 måneder på flaske inden frigivelsen.
Produktion i denne årgang 20.000 flasker
Denne skønne Rosso kunne man nemt tro var en brunello. Kvaliteten er virkelig høj. Duften tilbyder frugtige noter af kirsebær og jordbær, samt et strejf af sort peber. Smagen er varm og blød med elegante tanniner. Eftersmagen er mineralsk, lang og utrolig velsmagende.
Passer perfekt til pastaretter og lyst kød.