Hurtig og nem levering Fri fragt i DK over kr. 1.000 Bedøm os på Trustpilot

Jean Grivot

Grivot-familien stammer fra Jura og siden midten af ​​det syttende århundrede har de dyrket vin i Hautes-Côtes på Arcenant. I slutningen af ​​det attende århundrede, lige før den franske revolution, solgte Joseph Grivot sine vinmarker i Hautes Côtes for at bosætte sig i Vosne-Romanée, men det er hans søn Gaston, der har udviklet Domaine Grivot.

I 1919 solgte Gaston sine vinmarker i de mindre områder for at købe en stor parcel af grand cru Clos de Vougeot. Du kan stadig se porten, han byggede, i dag. Han var en af ​​de første ønologer, der fik eksamen fra universitetet i Dijon i 1920'erne, efterfulgt af sin søn, Jean, et par år senere. Sammen gjorde de Grivot navnet berømt i vinens verden. Ligesom sin far, købte Jean en parcel af grand cru jord, 31 ar Richebourg, og i 1984 blev han efterfulgt af sin søn Etienne.

Etienne Grivot studerede vinavl i Beaune og gjorde sig erfaringer i Californien og andre steder i Frankrig. Disse erfaringer gjorde ham overbevist om, at domainets vine kunne forbedres. Det var vigtigt at gå tilbage til basis og genoprette jordens naturlige balance, studere udbytter, høst datoer, præ-fermention, maceration, gæringstemperaturer, brugen af ​​eg, mm.

Resultatet er behagelige, fine, rige og fulde vine, som kan gemmes i mange år, og som afspejler Bourgognes unikke terroir.